2017. november 7., kedd

Elkeserítően sok lány szeretne kokainos gázoló lenni

Török Klára Petra történetét bárki megismerhette a híradóból. A 25 éves fitneszmodell, a Petra'z éttermek ügyvezető igazgatója éppen egy éve - 2016. november 7-én - Zuglóban ütött el egy 85 éves férfit Audijával, aki belehalt sérüléseibe. Petra nem állt meg, a rendőrség órákkal később egy szépségszalonban tartóztatta le, ahol éppen műszempillát tettek fel neki. Az orvosszakértő hónapokkal később megállapította, hogy Petra kokaint szívott a baleset előtt, és az is kiderült, hogy - bár korábban Újpesten is elkapták már, amint bekokainozva vezetett - nem vonták be a jogosítványát.

A baleset óta egy év telt el, Petra pedig kétmillió forint óvadék ellenében továbbra is házi őrizetben maradt. A rendőrség egy nyomkövetőt tett rá, hogy szemmel tudják tartani, hol jár éppen. Bár az ő étterme bezárt, a nevével ellátott étteremlánc többi üzletét mások még ma is működtetik.




Mielőtt bármit is írnék, tegyük félre a gyilkosságot, a fitneszezést, a drogfüggőséget és a magamutogatást.

Ezek a lányok nem Stohl Andrások akarnak lenni, aki - bár hasonlóan bekokainozva okozott balesetet autójával - tehetséges színész, műsorvezető, aki évtizedek óta meghatározó tagja a színészi szakmának.

Ezek a lányok nem Rubint Rékák akarnak lenni, aki - bár rendszeresen mutogatja a testét, ahol csak teheti - helytáll családanyaként, feleségként, edzőként, és évtizedek óta dolgozik az alakján.

Ezek a lányok kifejezetten Török Klára Petrák akarnak lenni.

Azt látják, hogy itt egy mezőkövesdi zeneiskolás tucatlány, akit senki nem vett észre, köze nem volt az egyetemhez, évekkel később pedig tapasztalat és képzettség nélkül ügyvezető igazgatóként embereket irányít.

Azt látják, hogy elkötelezett híve az egészséges életmódnak, hiszen a Petra'z éttermekben csak olyan ételeket lehet enni, amik összeegyeztethetőek a fitneszezéssel.

Azt látják, hogy Petra boldog. Tele a Facebook-profilja luxusautókkal, több százan kedvelik a képeit. Hogy Petra okos, hiszen vállalkozást irányít, és azzal foglalkozhat, amit igazán szeret. Hogy Petra szép, hiszen olyan teste van, amilyenre szerintük minden férfi vágyik.


Hogy Petra elismert, hiszen az RTL Klub is meghívta fitnesz-szakértőként a műsoraiba.

Most tekintsünk el attól, hogy több ezer átlagos testű lány érzi magát kövérnek, éhezteti magát nap mint nap és zuhan évekre depresszióba Petra, és az ál-Petrák tinikori figyelemhiányból fakadó magamutogatása és hivalkodása miatt. Még attól is eltekinthetünk, hogy Petra egy gyilkos, itt nem ezen van a hangsúly.

A hangsúly azon van, hogy ezek a lányok, akik Petrák szeretnének lenni, nem gondolnak bele, hogy ez a lány hogyan reagált arra, hogy embert ölt. Míg mások bántani is képtelenek lennének másokat, ez a lány

nem állt meg, nem sírt, nem tört össze, nem szenvedett, nem érzett. Ennek a lánynak időpontja volt a pilláshoz, amire odaért időben.

A hangsúly azon van, hogy ezek a lányok nem gondolnak bele, hogy milyen mértékben szorongatta meg, roncsolta össze, vágta darabokra és porlasztotta szét Petra személyiségét a kokain egy röpke év alatt. Nem gondolnak bele, hogy ha a kokainfüggőség években mérhető, akkor amellett, hogy mentális hulladékká és agresszívvá tesz, olyan érzés is elönthet, mintha bogarak másznának az ember bőre alatt.

A hangsúly azon van, hogy ezek a lányok nem gondolnak bele, hogy az étterem célközönsége nem az egészséges életmód lelkes hívei, hiszen akkor egy tál finom saláta vagy zöldség szerepelne a reklámban, és nem a drogfüggő igazgató. A reklám azokat a tizenéves lányokat célozza meg, akiket pont addig érdekel az egészséges életmód, amíg ehetnek valami reklámozott fitneszkaját, hogy aztán másnap újult erővel, energiaitallal és cigivel a kézben indíthassák az iskolát. (És azokat a fiúkat, akiket a Pornhub nevelt fel, és életükben nem fogtak még hús-vér nőt.)



Ezeken kellene, hogy legyen a hangsúly, de nem ezen van.

Hiszen ő legalább 25 éves korára letett valamit az asztalra. Több sportkocsija van. Szép, vagyis tecc, híres, vagyis fullos, és a Facebookon is százával jön rá a like. Ráadásul mekkora forma, régen is megúszta, most meg 2 millióért kivásárolta magát a rendőröktől!

Ha már ennyire tecc, le tudnál ülni Petrával egy kávéra? Bele tudnál nézni abba az érzéketlen, embertelen, szenvtelen tekintetbe, ami egy éve 60-nal haladt el rezzenéstelenül egy idős bácsi felett, de a legkisebb narancsbőrtől lehunyorodik? Tudnál vele beszélgetni egy kávé felett arról, hogy valami hülye részeg eléjött, volt kihallgi meg minden, és olyan lelkifurdija van?

Ha már ennyire fullos, vajon észrevennéd az utcán, ha elmenne melletted? Vajon észrevetted volna, ha öt éve Mezőkövesden együtt jöttök ki a zeneiskolából?

Ha már ekkora forma, gondolod, hogy bármelyik tapasztalt, magára valamit is adó férfi megkívánná ezt a nőt? Ha lemosta volna a sminkjét, meg se találják a rendőrök! Sminkkel-körömmel verseng azért a nap 24 órájában, hogy szebbnek tartsa magát minden nőnél; szerinted mekkora féltékenységi balhékat rendezne otthon?

Nevetnek rajta az igazán gazdagok, mert ők pontosan tudják, hogy ahhoz, amit ő a Facebookon mutat, nem olyan sok pénzre van szükség.
Nevetnek rajta a testépítő szakma nagyjai, mert pontosan tudják, hogy az évekig tartó kokainfüggőség mennyire nem sportemberhez méltó.
Nevetnek rajta az üzletemberek, mert többen is felálltak a tárgyalóasztaltól, miután látták, hogy milyen állapotban van, azóta pedig az egyetlen, saját tulajdonában lévő étterem is bezárt, a kölcsön Audit pedig visszavették.

Egyedül a tizenéves lányok ezrei nem nevetnek rajta. Nem látják, hogy az izmok mögött ez a lány gyenge, hiszen az érzései elől évekre a kokainba menekült. Nem látják, hogy kívül egy üzletasszony, belül pedig egy tizenéves, aki csak szerepelni szeretne a többi tizenéves előtt. Nem látják, hogy még el sem kezdett élni, mielőtt egy-két év alatt tönkretette a saját életét (amit a NAV vagy a hitelügyintézők előbb-utóbb a kokain nélkül is tönkretehettek volna).

Tisztában vagyok azzal, hogy több lány van, akit ez nem vonz, mint aki Petra akar lenni. De a környezetem alapján bátran állíthatom, hogy

ha lenne egy gomb, amivel Török Klára Petra tavalyi életét élhetnéd a sajátod helyett, egy elitgimnáziumban tízből egy-kettő, egy átlagos középiskolában pedig tízből három-négy lány gondolkodás nélkül megnyomná.

Ezt tartom elkeserítően soknak. És ha belegondolunk, hogy ez mellett hányan szeretnék mondjuk Leiner Laura életét élni, még inkább elgondolkodtató ez a szám. Meg persze az is, hogy Petra idén lett 26 éves. Büszke lennél rá, ha ő lenne a nővéred? Felnéznél rá, tisztelnéd? Vajon jó anyukája lenne egy kisbabának? Szívesen bíznád rá a nagypapád?  Azt gondolom, az én válaszaim egyértelműek.

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon tetszik a poszt azon része, hogy te erről írsz, hogy nem söpröd szőnyeg alá a témát, és hogy nem támogatod az egészségtelen életmódját. Örülök, hogy te se ismered el a sikereit.
    Viszont a vége... Nem értek egyet. A környezetemben én inkább úgy látom, hogy inkább 20-ból 1-2 lány nyomná meg maximum. Lehet, félreismerem az embereket, de tartom magam ehhez a véleményhez. Ennyire még nem rossz a helyzet. Remélhetőleg.

    Ettől függetlenül jól összeraktad, a lányoknak nem őt kéne látniuk, mint példaképet.

    Xoxo,
    Vicky

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Vicky!

      Köszönöm! Lehet, hogy én látom rosszul, és tényleg kevesebb lány tartja ezt ilyen jó példának. Egyébként az egészségtelen életmódja sem zavarna ennyire, ha nem öltötte volna magára az egészséges életmód szerepét az üzlet és a reklám kedvéért.

      Törlés
  2. A magazinunknál többen is szerettek volna hasonló témáról írni, tucatlányokról, képmutatásról és arról, hogy ez nem jó, ráadásul eléggé agresszív hangnemben. Vissza kellett dobnom a cikkeiket, mert szerintem már ez mind lerágott csont. Te viszont jól be tudtad mutatni a témát, noha én nem hallottam erről az esetről, kíváncsian olvastam és azt kell mondanom, hogy jól sikerült. Érdekes volt. Még sokat.
    Ja, igazából csak szólni szerettem volna, hogy elolvastam a bejegyzést, hogy meglegyen a visszajelzés😀

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tetszik a humorod! :D Neked pedig ígérem, tetszeni fognak azok, amiket a következő napokban teszek ki.
      Az agresszív hangnemet tudni kell jól használni, nem mindenhova illik a dühkitörés. Az elmúlt hét hónapban sokszor közelítettem meg lerágott csont témákat új szemszögből, szeretek ilyeneket más megvilágításba helyezni. :)

      Sok sikert a magazinhoz!

      Törlés

40 gondolat zárásként

Kedves olvasóim! Ez az utolsó bejegyzés, amit a blogon olvashattok, és az első, amivel szembetalálja magát, aki a zárás után idelátog...